0622.775353

Over Kigelia

Kigelia Lichaam en Geest – Experience the Art of Caring

Goed dat je op onze site terecht bent gekomen! We leggen je graag uit waar we voor staan. Wij zijn Moreno Giraldi en Malon Hamoen, de twee specialisten bij Kigelia Lichaam en Geest.

Moreno is sportmasseur. Dit betekent dat de basiskennis van spieren, lichaamsbouw en -houding een fundament is geworden voor verdere groei naar andere behandelingsvormen toe. Tijdens zijn opleiding werd hem al duidelijk dat hij graag een scala aan verschillende mogelijkheden zou willen beheersen om iedere persoon op maat te kunnen behandelen. Elk mens is anders, de aard van iedere klacht of wens ook. Er volgden vele andere opleidingen, die meteen in de praktijk werden aangeboden: ontspanningsmassage, hotstonemassage, stoelmassage, triggerpointsbehandelingen, dry-needling, lypossage, gerichte pakkingen (op huidverbetering, -versteviging, verschillende soorten cellulite, enzovoorts). Een uitstapje naar het ‘Oosten’ met Reiki en Chakrabehandelingen, gecombineerd met het wetenschappelijke ‘Westen’: geeft echt de “best of both worlds”. In welke conditie je ook komt, Moreno zal altijd goed kijken en luisteren naar wat je nodig hebt, wat je wensen zijn en je ook vertellen wat haalbaar is.

Na al deze opleidingen en al met vele tevreden klanten, was er toch nog een puzzelstukje dat ontbrak. Daarom heeft Moreno ook een opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd. Hierbij wordt -kort samengevat- gekeken naar wat je lichaam doet met voeding en voedingsstoffen, hoe je je eetpatroon zou kunnen veranderen om klachten te voorkomen, maar ook hoe je om kunt gaan met bijvoorbeeld diabetes en osteoporose. Daarnaast is het succesvolle Metabolic Balance een traject dat je met hem kunt bewandelen om een gezond lichaamsgewicht te bereiken. Lees meer op zijn aparte site over dit onderwerp: Orthomoleculaire Praktijk Almere. Moreno is geregistreerd bij verzekeraars en de beroepsvereniging MBOG als orthomoleculair therapeut. Deze behandelingen kunnen dus (deels) vergoed worden (de hoogte van de vergoeding kun je navragen bij je eigen verzekering).

Malon is opgeleid tot schoonheidsspecialiste. Zij is lid van de ANBOS, een beroepsvereniging waar kwaliteit voorop staat. Je bent in goede handen bij Malon. Ze zal je zoveel mogelijk van persoonlijk advies voorzien en luisteren naar jouw wensen.

We hebben samen gekozen om te werken met producten van Lakshmi en voor een aantal lichaamsbehandelingen voor de amber-lijn van Kleraderm. De keuze hiervoor is weloverwogen gemaakt, met de nadruk op natuurlijke ingrediënten, fijne geuren, hoogwaardige kwaliteit en met oog voor mens, dier en milieu. We gebruiken geen producten die op dieren zijn getest of schadelijke stoffen voor de huid bevatten (zoals vaseline, paraffine, conserveringsmiddelen/parabenen, sodium lauryl sulfaat (SLS), PEG’s, siliconen, enzovoorts). We kunnen ons huidverbetering en algeheel welzijn alleen voorstellen met producten die daarop aansluiten, die goed zijn voor de mens en de omgeving. Natuurlijk zijn de producten ook ECO-BIO gecertificeerd en wordt er fair trade gehandeld.

Tenslotte: de naam Kigelia… Kigelia is een prachtige, groot uitgroeiende boom in Afrika, die in hitte veel schaduw biedt. Er groeien grote vruchten aan die door de Afrikanen geplukt worden en gebruikt om brandwonden en schrammen te genezen. De Afrikanen gebruiken deze vruchten ook ter versteviging van de huid.

Experience the Art of Caring, we heten je graag welkom in onze praktijk!

 

Rust, ontspanning en persoonlijke aandacht bij Kigelia Lichaam en Geest

Rust, ontspanning en persoonlijke aandacht bij Kigelia Lichaam en Geest

Filosofie

Wij hebben bewust gekozen om producten te gebruiken die volgens de Ayurvedische filosofie zijn bedacht en gemaakt. We nemen zo de individuele behoeften van ieder mens als uitgangspunt. We beschouwen een persoon als één geheel en richten ons op het in evenwicht brengen van de persoon en het creëren van harmonie. De Ayurvedische kennis laat zien dat er een duidelijke connectie bestaat tussen alle elementen van het lichaam, waaronder de huid, en de verschillende vitale processen die zich in het lichaam afspelen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Heel lang geleden, bij het ontstaan van Ayurveda hebben deze inzichten geleid tot het concept van de drie dosha’s voort: Vata, Pitta en Kapha.

HUIDTYPES VOLGENS AYURVEDA.

VATA HUID: mooie dunne huid met veel mimiek, zacht, licht of olijf van kleur met fijne poriën.  Een onevenwichtige Vata huid is arm aan talg en vocht, is vaak droog en ziet er flets en mat uit. Er ontstaan in dit type huid snel expressielijntjes, de huid jeukt vaak en kan er craquelé uit zien. De Vata huid heeft veel zorg en voeding nodig om er mooi en jeugdig uit te blijven zien.

PITTA HUID:  Een heldere, goed doorbloede huid met een gemiddelde huiddikte en een normale huidglans, middelgrote poriën en sproetjes. Een onevenwichtige Pitta huid is gevoelig en gestrest, kan last hebben van een verminderde lipidebarrière  en oppervlakkige pukkeltjes, huiduitslag, roodheid, couperose en pigmentplekjes. De Pitta huid heeft halfvolle producten nodig die de huid kalmeren en de lipidebarrière van de huid ondersteunen.

KAPHA HUID: Een zeer zachte, dikkere huid met minder mimiek, wat grotere poriën en meer huidglans. Een Kapha huid blijft langer jeugdig. Een onevenwichtige Kapha huid heeft neiging te vet te worden en kan last hebben van verwijde poriën, acne en een overmatige huidglans, en kan bleek en slecht doorbloed zijn. De Kapha huid heeft magere producten nodig die het vochtgehalte herstellen en de huidfunctie stimuleren.