0622.775353

Aluminium en Deodorant

Aluminium en Deodorant

Al heel wat jaar wordt er gesproken over het al dan niet gevaarlijk zijn van Aluminium Chloorhydraat in deodorants. Omdat wetenschappers elkaar tegen spreken en het niet zeker vast te stellen is dat ziektes als borstkanker daadwerkelijk ontstaan door aluminium, kan ik daar geen standpunt in innemen. Wel denk ik dat zolang de discussie nog aan de gang is, het wijs kan zijn om eens een deodorant zonder aluminium te proberen…

Hieronder het resultaat van mijn zoektocht naar merken en verkooppunten/sites. Malon

Earthline Deodorant Crème, 50 ml voor 11,95 euro en te bestellen via: Malon

Deo Crystal, bevat Kamille, zouten en groene thee en kost ongeveer 6-9 euro (75 ml). Geen parfum, ook voor mannen! Zie onlinedrogist.nl. Daar ook te verkrijgen: Medex Deo Crème, 20 ml voor 17 euro.

Lavera, maakt gebruik van essentiële oliën, kost ongeveer 8-10 euro per verpakking en heeft verschillende geuren. Te koop op: gezondheidswebwinkel.nl. Ook daar te koop: Neo Bio, voor ongeveer 5 euro per 50 ml. Bevat essentiële olie. Alleen ook alcohol, wat minder goed is voor de huid.

Sante Kristall, 50 ml voor 7 euro, Logona, 100 ml voor ongeveer 13 euro (ook voor mannen), verschillende geuren en verkrijgbaar bij: Biggreensmile.

Dermalogica, bevat ook geen alcohol en wel kruiden en planten. 64 gram voor 25 euro. Dermalogica.

Vichy, te koop bij de apotheek. 40 ml voor ongeveer 8,50 euro.

Star Remedies, ongeveer 7 euro. Te koop op: starremedies.nl

Weleda, verschillende geuren. Ongeveer 6 euro voor 30 ml. Verkrijgbaar bij De Tuinen. Weleda bevat wel alcohol. Net als nagenoeg alle producten van Dr. Hauschka, die een deo verkoopt voor 9,50 euro voor 50 ml.

Sanex 0%, verkrijgbaar bij de drogist. Daarin zitten geen alcoholen, aluminium of parabenen. Verder is het geen erg natuurlijk product.

1-2 dry is verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en Trekpleister en kost ongeveer 5 euro.

Biotherm Deo Pure Natural Protect (alleen die, niet de gewone Pure), 18 euro voor 75 ml en te koop bij Douglas. Therme kost ongeveer 5,50 en is verkrijgbaar bij Douglas en Kruidvat. Therme bevat oko geen alcohol.

Leuk merk uit Zuid-Afrika en hier te verkrijgen: JOZI, Organische producten. 10 euro voor een deo.

Ecomild: ook mooie deo voor rond zo’n 7 euro voor 50 ml.

Succes!

 

 

 

Author Info

malon